Yukarıda tarih ve numarası yazılı mahkeme kararının müddeti içinde temyizen tetkiki alacaklı tarafından istenmesi üzerine bu işle ilgili dosya mahallinden daireye gönderilmiş olup, dava dosyası için Tetkik Hakimi tarafından düzenlenen rapor dinlendikten ve dosya içerisindeki tüm belgeler okunup incelendikten sonra işin gereği görüşülüp düşünüldü :
Sair temyiz itirazları yerinde değil ise de;
İİK"nun 170/3. maddesinde; "İcra mahkemesi 68/a maddesinin 4. fıkrasına göre yapacağı inceleme sonunda inkar edilen imzanın borçluya ait olmadığına kanaat getirirse itirazın kabulüne karar verir. İtirazın kabulü kararı ile takip durur".
Aynı maddenin dördüncü fıkrasına göre de; "İcra mahkemesi, itirazın kabulüne karar vermesi halinde senedi takibe koymada kötüniyeti ve ağır kusuru bulunduğu takdirde alacaklıyı senede dayanan takip konusu alacağın %20"sinden aşağı olmamak üzere tazminata ve alacağın %10"u oranında para cezasına mahkum eder" hükmüne yer verilmiştir.
Somut olayda borçlu imza inkarında bulunmuştur. Alacaklı takibe konu senette ciranta olarak atılı imzanın borçluya değil, borçlunun babasına ait olduğunu 11.07.2011 tarihli duruşmada beyan ettiğinden mahkemece imza incelenmesi yapılmamıştır. Bu halde yukarıda belirtilen maddelere göre, mahkemece imza itirazının kabulüne takibin durdurulmasına karar verme ile yetinilmesi gerekirken, alacaklıyı %20 tazminat ile %10 para cezasına mahkum etmesi doğru değil ise de, bu yanlışlığın giderilmesi yeniden yargılama yapılmasını gerektirmediğinden kararın düzeltilerek onanması cihetine gidilmiştir.
SONUÇ : Alacaklının temyiz itirazlarının kısmen kabulü ile Bakırköy 2. İcra Hukuk Mahkemesi"nin 11.07.2012 tarih ve 2012/260-1001 sayılı kararının tazminat ve para cezası ile ilgili sözcüklerinin karar metninden çıkarılmasına, kararın düzeltilmiş bu şekliyle İİK 366. ve HUMK’nun 438. maddeleri uyarınca (ONANMASINA), mahkeme kararı düzeltilerek onandığından harç alınmasına yer olmadığına, ilamın tebliğinden itibaren 10 gün içinde karar düzeltme yolu açık olmak üzere, 15/01/2013 gününde oybirliğiyle karar verildi.